For langt de fleste var nedrivningen af bygningen her ovenfor, kulminationen på alle forbedrede tiltag gennem Klostergades omfattende kondemnering. Selv om ejendommen har en lang historie bag sig, – og endda, i sin svanesang, studieemne for vordende arkitekter, – så blev der, ved nedrivningen, skabt en længe ønsket udsigt og en langt mere attraktiv adgang til Klosterparken.
Lidt om Klosterparkens historie.
Før i tiden lå der en vandmølle ved åen. Sidst i 1800 og først i 1900-tallet blev der gravet ler til det nærliggende teglværk. Siden har området haft forskellig benyttelse, så som landbrug – campingplads – oplagsplads og hjemsted for Ejner Larsens murerfirma. I 1995 fik det daværende Vestervig-Agger Håndværker & Borgerforening den idé, at stedet ville være særdeles velegnet som et rekreativt område i byens hjerte. Håndværker og Borgerforeningen købte selv 40 % af jorden og Kommunen købte således de sidste ca. 60 % af jorden til formålet. Parken var nu blevet en realitet, ejet af kommunen og Håndværker- og Borgerforeningen, – sidstnævnte fik samtidig den fulde råde- og brugsret over stedet.
Med et ganske betydeligt sponsorat fra Hedeselskabet i form af det nødvendige antal beplantninger, begyndte parken nu at tage form, idet der, med hjælp fra førnævnte og rigtig mange frivillige, blev ryddet og beplantet. Parkens tre broer blev skænket af henholdsvis: Sparekassen Thy – Vera og Folmer Nyby – og en anden glad giver.
Som et kuriosum, benyttede en del borgere sig af muligheden for at sponsorere et beløb til indkøb af ét eller flere frugttræer, hvorefter man på en tavle i parken, kunne gøre sig bekendt med ejeren af et givent træ og dets placering. Samtlige frugttræer i Klosterparken er således frugten af rundhåndede borgeres offervilje, – og måske en smule prestige, strøet med let hånd..!
En afstemning med stort flertal, besluttede at navnet blev Klosterparken.
Klosterparken blev officielt indviet d. 15. september 1996.